Welkom

 

Welkom op de website van Het BegeleidingsOrkest. Het BegeleidingsOrkest is een jong initiatief van Het Strijkkwartet, dat de afgelopen jaren steeds vaker in grote formaties werkt, al dan niet met blazers en andere instrumentalisten uit een symfonieorkest. Met jarenlange ervaring in het geven van concerten en het begeleiden van instrumentalisten, koren en zangers is het moment aangebroken om aan dit werk een website te verbinden.

Het BegeleidingsOrkest wordt in de kern gevormd door musici uit onder meer het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, de radio orkesten, het voormalige Holland Symfonia en freelancers. Musici die fantastisch op elkaar ingespeeld zijn door wekelijks kamermuziek te maken in verschillende bezettingen.

Het BegeleidingsOrkest begeleidt koren, solisten, versterkt amateurorkesten en verzorgt alle instrumentalisten en vocalisten die u nodig heeft. Dit in alle delen van Nederland, in een formatie zo klein of groot als u wenst. De musici zijn ook thuis in de oude uitvoeringspraktijk, al dan niet met barokstrijkstokken en -instrumenten. 

 

 

Op 20 september jongstleden speelden wij met violiste Rosanne Philippens in een uitverkochte Kleine Zaal van Het Concertgebouw te Amsterdam. Gespeeld werd het  Divertimento in F van W.A. Mozart en de Vier Jaargetijden van A. Vivaldi. Violiste Rosanne Philippens is behalve winnares van het Vioolconcours Oskar Back ook winnares van het Internationaler Violinwettbewerb 2014 te Freiburg. Dit jaar bereikte zij de halve finale van het Koningin Elisabeth Concours. Zij speelt De Vier Jaargetijden op haar Barrere Stradivarius, gebouwd in 1727. 

 

 Vier-Jaargetijden-20-september kleiner 

ScarletArts