Wie zijn wij

Het BegeleidingsOrkest is een jong orkest dat koren en solisten begeleidt, bestaand uit een vaste kern van beroepsmusici. De musici van Het BegeleidingsOrkest staan midden in de professionele muzikale wereld. Zij zijn spelers en aanvoerders in Nederlandse orkesten en ervaren freelancers. Indien u vanwege budgettaire redenen het verzoek heeft om op enkele posities laatstejaars studenten van de conservatoria aan te laten schuiven, is dit op enkele plaatsen een optie.

De musici vertolken zowel werken uit of gerelateerd aan de barokperiode, als romantische werken en lichte muziek. 

 

 

CONCERTMEESTER 

De concertmeester van Het BegeleidingsOrkest is Marieke de Bruijn. Marieke de Bruijn begon op tienjarige leeftijd met vioolspelen en zij studeerde aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Zij behaalde daar in 1995 haar diploma cum laude. Haar leraren waren Bouw Lemkes en Peter Brunt. Daarnaast studeerde zij twee jaar aan de University of Wisconsin in de Verenigde Staten bij Vartan Manoogian. Zij nam deel aan vele internationale masterclasses en festivals. 
Sinds haar afstuderen werkt zij als freelance musicus in het Koninklijk Concertgebouworkest en in een aantel kamermuziekensembles waaronder het Schönbergensemble. Ze werkte gedurende zeven jaar als vast lid in Amsterdam Sinfonietta, het jonge prestigieuze kamerorkest waarmee ze in binnen- en buitenland optrad. Zij is al vijf jaar concertmeester van Het Promenade Orkest.

 

J.S. Bach Blutgeld-aria uit de Mattheus Passion. Vioolsolo tweede orkest door Marieke de Bruijn

 

 

ZAKELIJK EN ARTISTIEK LEIDER

De zakelijk en artistiek leider en tevens oprichter van Het BegeleidingsOrkest is celliste Scarlett Arts. 
Naast remplacantenwerk was zij werkzaam als celliste bij onder andere het Malando Tango-orkest en in de musicalwereld. Naast contactpersoon en organisator van Het BegeleidingsOrkest is zij werkzaam als celliste bij Het Strijkkwartet, en daarnaast is zij cellodocent te Amsterdam. Meer over haar en haar werk kunt u lezen op www.hetstrijkkwartet.nl  en www.celloles.com. Met al uw vragen kunt u bij haar terecht via de contactpagina van deze website of via 06 - 18189005. 

 

 

 

 

ScarletArts